e-Útdíj

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a 2013. július 1-től hatályba lépett elektronikus útdíj rendszer (HU-GO) kapcsán a WebEye Magyarország Kft. bevallási közreműködőként szélesítette portfólióját annak érdekében, hogy segítse díjköteles Ügyfeleit eleget tenni útdíj fizetési kötelezettségüknek.  .

Havidíjas Előfizetőink számára az elektronikus útdíj bevallás szolgáltatásunk díjmentesen elérhető. A WebEye járműkövető eszközök majdnem kivétel nélkül alkalmasak az útdíj bevallásra.

Felhívjuk figyelmét az alábbi információkra az útdíj bevallás során esetlegesen felmerülő problémák elkerülésének érdekében. Kérjük, figyelmesen kövesse útmutatónkat!

Bevallási Közreműködői szerződés

 • Az útdíj bevallás szolgáltatás első és elengedhetetlen feltétele az útdíj bevallásra vonatkozó szerződés megkötése! Erre lehetősége van online, a következő webcímen a sikeres regisztrációt követően: http://hu.webeye.eu/online-regisztracio-szerzodeskoteshez/.
 • Kérjük, hogy a regisztráció során valós e-mail címet adjon meg, mert szerződését e-mailben fogjuk elküldeni Önnek!
 • A szerződéskötéshez szükséges adatok:
  • Vállalkozásának adatai
  • A gépjármű adatai
  • OBU ID és PIN-kód. (Amennyiben WebEye RoadPass terméket vásárolt, az eszköz melett megtalálja a dobozban az OBU ID-t és a PIN kódot tartalmazó kártyát. Amennyiben a WebEye Magyarország Kft. az ön flottakövető szolgáltatója, Ügyfélszolgálatunkon keresztül igényelheti meg a kódokat.
  • Az online felületen később bármikor módosíthatja szerződéses adatait . A módosításokról minden esetben e-mail-ben küld tájékoztatást a rendszer.

 

Pontos adatrögzítés a HU-GO rendszerben

 • Útdíj bevallásra alkalmas eszközét a HU-GO rendszerében is hozzá kell kapcsolnia az adott járműhöz. A regisztrációt elvégezheti a http://hu-go.hu weboldalon.
 • Fontos! A jármű kizárólag akkor lesz alkalmas az útdíj bevallásra, ha a WebEye Magyarország Kft., továbbá a HU-GO felületén egyaránt elvégzik a szükséges járműregisztrációt!
 • A HU-GO rendszerben történő regisztráció során fokozottan ügyeljen arra, hogy a jármű adatait (rendszám, felségjelzés, járműkategória, környezetvédelmi besorolás, stb.) pontosan rögzítse. Hibás adatrögzítés, elgépelés esetén járműve nem lesz megfelelően regisztrálva, amely bírságot vonhat maga után.
 • A fedélzeti eszköz hozzárendelése során ügyeljen, hogy a járműkategória beállítása sorban csak abban az esetben válassza a „Bevallási Közreműködő igénybevételével” lehetőséget, amennyiben készüléke alkalmas a tengelyszám állítására illetve a szolgáltatás ezen részére vonatkozó igényét Ön korábban felénk jelezte.
 • Ügyeljen arra, hogy folyószámlája mindig rendelkezzen megfelelő egyenleggel, mivel a  fedezet hiányában elutasított díjfizetés az egyenleg későbbi feltöltésével sem pótolható.
 • Felhívjuk szíves figyelmét, hogy legyen körültekintő a folyószámla feltöltésekor is, számoljon azzal, hogy az Ön által indított utalás és a NÚSZ oldali jóváírás időt vehet igénybe. Kérjük ellenőrizze, hogy az összeg megjelent-e az Ön HU-GO számláján, mielőtt a jármű elindul.

Az eszköz üzemképességének ellenőrzése

 • Az úthasználat előtt győződjön meg arról, hogy az útdíjbevallásra használt fedélzeti eszköz megfelelően működik. Ezt a szivargyújtóról üzemelő RoadPass OBU készülék esetén a készüléken található ledek villogása jelzi Beszerelt eszközeinknél pedig a flottakövetési szolgáltatáshoz tartozó felületen érdemes ellenőrizni, hogy a járműről érkezik-e friss adat.
 • Kérjük, hogy szivargyújtóról üzemelő eszköz esetén ne használjon elosztót a szivargyújtóban, továbbá lehetőség szerint mellőzze a készülék működését esetlegesen zavaró eszközök (egyéb GPS antennával rendelkező készülék, FM transzmitter, külföldi OBU-k) használatát, vagy , helyezze őket minél távolabb a RoadPass OBU-tól, elkerülve az esetleges interferenciát.
 • Amennyiben munkatársunk a fedélzeti eszköz hibájáról értesíti Önt, és viszonylati jeggyel folytatja az úthasználatot, az OBU készüléket ne törölje a HU-GO rendszeréből, amíg nem vásárol viszonylati jegyet, ezzel elkerülve a büntetés lehetőségét.
 • A WebEye Magyarország Kft. és Ügyfelei közötti jogviszonyt szabályozó ÁSZF 2.1.7.1-es pontja alapján a szivargyújtóról üzemelő fedélzeti egységek esetén nem áll fenn a Bevallási Közreműködő értesítési kötelezettsége eszközhiba esetén. Így amennyiben az eszköz működésének biztonságát garantálni szeretné, javasoljuk, hogy keresse fel a WebEye Magyarországot vagy szerződött partnereink egyikét a készülék fix tápellátásra kötésével kapcsolatban. Ezen eszközökkel az útdíj bevallás szolgáltatáson túlmenően egyéb telematikai szolgáltatások igénybevételére is lehetősége van.
 • Mielőtt a járművet hosszabb időre kivonja a magyar díjköteles útszakaszok használata alól (például szervizbe kerül, vagy külföldre távozik a jármű) győződjön meg róla, hogy minden adat továbbítva lett-e a NÚSZ Zrt. felé, továbbá a teljes, megtett útvonalra kifizette-e az útdíjat.

Ugrási menetillesztés

 • A 2014. február 9-től hatályba lépett ÁSZF változást követően a NÚSZ Zrt. úgynevezett Ugrási menetillesztést hajt végre abban az esetben, ha a gépjármű útvonala GPS vagy GPRS hiba miatt nem teljes. Erről a Bevallási Közreműködő sms-ben és e-mailben értesíti az Úthasználót, mely üzenetek informatív jellegűek,. Minden ilyen esetben a NÚSZ a Bevallási Közreműködőtől előírt módon kötelezően megküldött adatok alapján a vélelmezett útvonalat megtervezi, és annak ellenértékét levonja egyenlegéről. Az ugrásról kapott üzenetek nagy száma jelzésértékű lehet, a gyakori jelkimaradás a készülék hibájából is adódhat. Ilyen esetben ajánlott a fedélzeti eszközt felülvizsgáltatni a bírságok elkerülése érdekében.

Ha bármilyen kérdése van, keresse fel Ügyfélszolgálatunkat a 06-1-6333535 telefonszámon vagy az operator@hu.webeye.eu e-mail címen

vissza