e-Útdíj

Tisztelt Látogató!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az e-Útdíj rendszerben a WebEye Magyarország Kft. a Bevallási Közreműködőként történő szerepkör betöltéséhez szükséges munkálatok utolsó fázisába lépett.

Ezúton arról szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a következő napok forgatókönyve miként alakul, illetve alakulhat, hiszen az útdíj bevallás elindításához még számos feltétel megléte szükséges.

Az alábbiakban részletes tájékoztatást adunk az általános tudnivalókról és a további teendőkről.

 

1.    Általános tájékoztatásunk

 

A WebEye Magyarország Kft. hamarosan átesik az auditálási folyamaton, mely lehetőséget biztosít a Bevallási Közreműködői tevékenységünk megkezdéséhez. Az audit eredményéről weboldalainkon, illetve az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) honlapján fognak információt találni.

 

Fontos, hogy a bevallási közreműködői szerződések megkötése, illetve az útdíj rendszerben használandó azonosítók kiosztása csak ezt követően indítható el. Kollégáink, ahogy az elmúlt hetekben is minden nap, továbbra is meghosszabbított munkaidővel igyekeznek az időközben megtízszereződött ügyféligényeket és kérdéseket kezelni. Amennyiben mindezek ellenére ügyfélmenedzsereinket nem sikerül elérnie, kérjük legyen türelemmel, megkeressük Önt és lehetőségeink szerint a kialakult helyzethez mérten fogunk minden érdeklődőt tájékoztatni.

 

2.    További teendőink

Fontos tudnivaló, hogy Ügyfeleink nem kapcsolódnak automatikusan a GPS alapú útdíj bevalláshoz akkor sem, ha működő WebEye eszközük erre alkalmas. Ahhoz, hogy az Ön adatait továbbítsuk az ÁAK felé, először Bevallási Közreműködői szerződést szükséges kötnie vállalatunkkal. Amennyiben ez megtörténik, úgy áll módunkban az egyes fedélzeti egységekhez egyedi azonosító számot generálni, melyek segítségével lehetséges a HU-GO felületen az adminisztráció az Ön számára.

 

A Bevallási Közreműködői szerződéskötéshez Önnek az alábbiakat kell tennie:

 

  1. Megküldi részünkre e-mailben a részletes járműlistát, melyre a bevallási szolgáltatást igénybe kívánja venni.
  2. Az adott járművek vonatkozásában kollégáink ellenőrzik az eszközök megfelelőségét, illetve Társaságunk az egyedi kódokat legenerálja.
  3. Munkatársunk az egyedi kódokat megküldi Önnek a Bevallási Közreműködői szerződéssel egyidejűleg.
  4. A szerződést aláírva, a mellékleteket értelemszerűen kitöltve visszajuttatja Társaságunkhoz.
  5. Társaságunk a bevallás aktiválásáról tájékoztatja Önt.

 

Amennyiben olyan járművekre szeretné igényelni az e-Útdíj bevallását, mely jelenleg még nem rendelkezik WebEye járműkövető egységgel, akkor kérjük, jelezze, hogy új igényről van szó, illetve a választott szolgáltatási csomag nevét is adja meg. Ebben az esetben előkészítjük a szerződését, illetve a kollégáink keresni fogják szerelési időpont egyeztetése céljából.

Kérjük ne feledkezzen meg róla, hogy mindezen túl, Önnek a HU-GO rendszerben is el kell végeznie a szükséges adminisztrációs feladatokat.

 

 

Kérjük, a folyamatos változásokról tájékozódjanak a hu.webeye.eu és az utdij-bevallas.hu weboldalakon keresztül.

 

Bízunk benne, hogy az elektronikus útdíj Bevallási Közreműködőjeként is bizalmat szavaz nekünk és együtt tudunk majd csatlakozni az új rendszerhez.

 

Üdvözlettel:
WebEye Magyarország Kft.

vissza