e-Útdíj

Rólunk

A Lambda-Com cégcsoport

A 2001-ben alakult Lambda-Com Kft. piacvezető Magyarországon az M2M járműkövető szolgáltatások területén. Az Európa 14 országában jelen lévő, száz százalékig magyar tulajdonú multinacionális vállalatként nyújtunk komplex közlekedésinformatikai szolgáltatásokat. Szolgáltatásaink középpontjában a WebEye járműkövető megoldás áll, amely a folyamatos innovációnak és fejlesztéseinknek köszönhetően a teljes fuvarozási tevékenységet támogató szolgáltatássá nőtte ki magát. Jelenleg már több mint 40.000  WebEye telematikai eszközt használnak a járművek valós idejű követésére Európa útjain.

 

A WebEye Magyarország Kft. a Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését.

 

A WebEye szolgáltatás 10 éve

A WebEye járműkövető szolgáltatás a kétezres évek elején annak az újszerű telematikai megoldásnak köszönhette létrejöttét, amely a helymeghatározás és a telekommunikációs technológiák aktuális újdonságait ötvözve, komoly távlatokat fogalmazott meg a járműfelügyeleti rendszerek és a térinformatikai alkalmazások fejlődése előtt.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a WebEye rövidesen meghaladta a puszta járműkövetés alapszolgáltatását – a piaci kihívásoknak megfelelő perifériák és programmodulok révén a teljes fuvarozási tevékenységet támogató komplex megoldássá nőtte ki magát. Az alkalmazott technológiák és a szolgáltatott adatokat megjelenítő szoftverelemek segítségével tervezhető, ellenőrizhető, majd az ellenőrzés révén optimalizálható az üzemeltetés, csökkenthetőek a működési és kommunikációs költségek. Egyedi igényekre reagáló fejlesztések révén a speciális üzemeltetési területek működésének szabályozottsága is magasabb színvonalra fejlődhetett.

 

Mit nyújt Önnek a WebEye?

  • A WebEye megoldás alapja a korszerű, megbízhatóan működő GPS alapú járműkövetés. A felhasználók számára elérhető szolgáltatások, funkcionalitások – az évtizedes fejlesztő és piacépítő munkának köszön- hetően – mára messze túlmutatnak a hagyományosnak mondható járműkövetés keretein.
  • A WebEye a hatékony üzemeltetés és az alapos kontroll eszköze, nélkülözhetetlen telematikai megoldás egy átlátható működésre törekvő vállalkozás számára, tevékenységi körtől függetlenül. A rendszer segítségével megteremthető a járműflottával rendelkező vállalatok tevékenységeinek menedzseléséhez elengedhetetlenül szükséges átláthatóság.
  • Járműveinek valós idejű felügyeletével és a gépkocsivezetőivel való gyors és hatékony kommunikáció biztosításával minőségi változást érhet el fuvarszervezési feladatai ellátásában. Költséges erőforrásainak hasznos lekötése ugrásszerűen megnő, a veszteségeket generáló, „nem fizetős”, pusztán helyváltoztatást szolgáló járműhasználat és munkaidő radikálisan lecsökkennek.
  • Az üzemanyag felhasználás csökkentése a járművekkel dolgozó vállalkozások folyamatos tervezést és kreatív ötletelést igénylő küldetése. Üzemanyag mérési megoldásaink elérhetővé teszik a fogyasztási adatokat, amellyel jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek, hőmérséklet mérési és ellenőrzési technológiánk garantálja a hűtött áruk szállítási körülményeinek dokumentáltságát. Számos, könnyen illeszthető érzékelő eszközünk működtetésével, valamint intelligens riasztáskezelési eljárásaink alkalmazásával kiemelkedő szintre emelhető a professzionális fuvarozás biztonsági követelmények teljesítése.
  • A WebEye megoldás alkalmazásával értékesebbé, hatékonyabbá, sikeresebbé teheti vállalkozását, a járművekkel, a gépkocsivezetőkkel, illetve a szállított áruval kapcsolatos események megjelenítésével korszerűbbé és versenyképesebbé fejlesztheti flottamenedzsment tevékenységét.
  • Alkalmazásaink révén kitágulnak irodái falai, a mozgásban lévő erőforrásaitól beérkező adatok segítségével szinkronizálhatja, egyesítheti helyhez kötött tevékenységeit és az azokat támogató informatikai alkalmazásokat.
  • Járműdiagnosztikai adatok mérésével és közvetítésével nagymértékben leegyszerűsödik a szervizhálózattal való kapcsolattartás. A karbantartás a közvetített adatokból kiolvasható jellemzőkre reagálva precízebbé és hatékonyabbá válik, megóvva ezáltal a járművek állapotát, növelve élettartamukat.
  • A WebEye lehet az összekötő kapocs az áru feladója és a célállomások, az irányító központok és a gépkocsivezetők, a járművek, áruk és az azokért felelős szervezetek, vagy személyek között. Korszerű telematikai eszközökkel és több szintű integrációval támogatja a járműfelügyelet és a fuvarirányítás komplex működését.
  • A WebEye a fuvarozó, szállítmányozó és flottaüzemeltető vállalkozások megbízható partnere, megoldásaink használatával komoly szakmai elismerést és tekintélyt szerezhet magának partnerei, megbízói és versenytársai körében.