e-Útdíj

Magyar Közlekedés Online: Harmadával nőtt a GPS-alapú e-útdíj fizetések száma szeptemberben

„Egyre többen választják a fedélzeti egységgel (OBU) történő útdíj-bevallást a viszonylati jeggyel szemben: szeptemberben 34%-kal nőtt a WebEye Magyarországhoz érkező megkeresések száma augusztus hónaphoz képest. A vállalat bevallási közreműködőként azt tapasztalta, hogy tesztidőszak hiányában ugyan nem volt zökkenőmentes a használatarányos e-útdíj magyarországi bevezetése, de mára közel 50 000 fuvarozó regisztrálta járműveit a rendszerbe. (…)”

tovább

Népszabadság Online: Elektronikus útdíj: terjed a műholdas fizetés

„Elérte az 50 ezret az elektronikus útdíjrendszerben műholdas fedélzeti berendezéssel fizető kamionosok száma. Több mint kétszer ennyien azonban még mindig viszonylati jeggyel használják a magyar utakat.”

tovább

Gazdaság TV: Megbízhatóan dübörög az e-Útdíj rendszere

„A nehézkesen indult, és az első napon az állítólagos hackertámadás miatt lehaló e-Útdíj rendszere mára fennakadás nélkül működik. Havi szinten, több, mint tízezer regisztrált felhasználó ötmillió virtuális jegyet vásárol 1,2 milliárdért, csak a WebEye-on keresztül.”

tovább

Supply Chain Monitor: WebEye a fedélzeten: eTachograph és e-útdíj bevallás

2013. július 19.
10-13. oldal
 
A Lambda-Com csoporthoz tartozó WebEye Magyarország Kft. az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően idén számos új, egyedülálló szolgáltatással jelentkezik a telematikai piacon. A vállalat ügyvezetőjével, Bagossy Tamással beszélgettünk.
 
A WebEye Magyarország Kft. egy régi-új név a piacon, mi hívta életre?
 
Az anyacég, a 100%-ban magyar tulajdonú Lambda-Com Kft. 2001-ben alakult, fő profilja a járműkövető rendszerek fejlesztése. A tavalyi év mérföldkő volt a vállalat életében: az ügyfeleink még hatékonyabb kiszolgálása érdekében létrehoztuk a WebEye Magyarország Kft.-t, a leányvállalati hálózatunkat […]

tovább

Hír TV – Híradó: Tiltakoznak a fuvarozók az e-útdíj miatt

2013. június 30.
17:30 (04:03 perc)
http://video.mno.hu/embed/75763
 
Az e-útdíjhoz bevallási közreműködőként csatlakozó WebEye Magyarország ügyvezetője, Bagossy Tamás azt a műholdas fedélzeti készüléket mutatja, amelyet be kellett szerezni a kamionosoknak. A tarifa használatarányos lesz, és függ majd a jármű tengelyeinek a számától, és a motor környezetvédelmi besorolásától. A cég vezetője azt mondja: a központi rendszerben még látnak hibákat, ezért azt javasolja, hogy a sofőrök inkább vegyenek viszonylati jegyet. „Egy kisebb tömeget, járművet fogunk csak a rendszerbe beengedni, teszteljük ennek a rendszernek […]

tovább

Világgazdaság: Útdíj: kockázat és lehetőség

2013. június 24.
16. oldal
 
Az elektronikus útdíj rendszer magyarországi bevezetése komoly vihart kavart az elmúlt hónapokban. A hivatalos indulás dátumához közelítve ugyanakkor egyre letisztultabb a kép: modern, európai rendszer lehet a hazai, amely egyszerre hordoz magában komoly lehetőségeket és kockázatokat is a legtöbb szereplő számára.
 
Az e-útdíj rendszerének hazai bevezetéséről több mint egy éve döntöttek, a technológiai megvalósításról azonban nem sokat lehetett tudni az elmúlt hetekig. Európában jelenleg két fizetési mód, az elektromos kapurendszer és a GPS technológia dominál. A kapus rendszereket […]

tovább

Tranzit Online: A WebEye jó úton halad az elektronikus útdíj bevezetésére – heteken belül használatba léphet az új rendszer

http://www.tranzitonline.eu/cikkek/a-webeye-jo-uton-halad-az-elektronikus-utdij-bevezetesere-heteken-belul-hasznalatba-lephet-az-uj-rendszer
 
„A jelenlegi tervek szerint 2013. július elsejével hazánkban is bevezetésre kerül az elektronikus útdíj rendszer, ami kezdetben a 3,5 tonnánál nagyobb megengedett legnagyobb össztömegű kamionokra vonatkozik majd.”

tovább

Magyar Közlekedés.hu: A tegnapi naptól szerződhetnek az e-útdíj szolgáltatók az ÁAK-kal

http://magyarkozlekedes.hu/hir/5554-tegnapi-naptol-szerzodhetnek-az-e-utdij
 
„Mostantól szabad az út a fuvarozók előtt, hogy kiválasszák: melyik hivatalos telematikai szolgáltatón keresztül rendezik majd a hamarosan bevezetésre kerülő elektronikus útdíjat.
Mivel a fizetéshez szükséges beépített eszköz működőképességéért a felhasználó felel, súlyos százezer forintos bírságokat spórolhatnak meg a fuvarozók egy valóban minőségi rendszer használatával – hívja fel a figyelmet az elsők között csatlakozó bevallási közreműködő, a WebEye Magyarország szakértője.”

tovább

Napi Online: Formálódik az elektronikus útdíjrendszer bevezetése

 
http://www.napi.hu/belfold/formalodik_az_elektronikus_utdijrendszer_bevezetese.556607.html
 
„Sok bizonytalanság övezi az e-útdíj bevezetését, de az hamarosan kiderül, hogy mely cégek lesznek az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) partnerei. A napokban írják alá (folyamtosan) az autópálya-társaság vezetői az együttműködési szerződéseket a bevallási közreműködőkkel, vagyis azokkal a társaságokkal, amelyek rendszerén keresztül a fuvarozók teljesíthetik az útdíjfizetéshez szükséges bevallási kötelezettségüket.”

tovább

ATV Híróra: Szerződnek az e-útdíj szolgáltatók az ÁAK-val

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. múlt héten megkötötte az első szerződéseket azokkal a flottakövető szolgáltatókkal, akik az elektronikus útdíj-fizetési rendszerben bevallási közreműködőként fognak részt venni. A szolgáltatók között megtalálható a WebEye Magyarország Kft. is mint a hazai piac egyik legnagyobb szereplője. A Híróra vendége, Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője.
 
 

tovább