e-Útdíj

e-Útdíj Online szerződéskötés útmutató

tovább

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a 2013. július 1-től hatályba lépett elektronikus útdíj rendszer (HU-GO) kapcsán a WebEye Magyarország Kft. bevallási közreműködőként szélesítette portfólióját annak érdekében, hogy segítse díjköteles Ügyfeleit eleget tenni útdíj fizetési kötelezettségüknek.  .
Havidíjas Előfizetőink számára az elektronikus útdíj bevallás szolgáltatásunk díjmentesen elérhető. A WebEye járműkövető eszközök majdnem kivétel nélkül alkalmasak az útdíj bevallásra.
Felhívjuk figyelmét az alábbi információkra az útdíj bevallás során esetlegesen felmerülő problémák elkerülésének érdekében. Kérjük, figyelmesen kövesse útmutatónkat!
Bevallási Közreműködői szerződés

Az útdíj bevallás szolgáltatás első és elengedhetetlen feltétele az […]

tovább

Figyelő: Bagossy Tamás

Meglepne, ha idővel nem terjesztenék ki az útdíjat új utakra és jármű-kategóriákra – mondja a járműkövetési szolgáltató WebEye Magyarország ügyvezetője.
 
‑ Nemrég azzal büszkélkedett az illetékes állami szóvivő, hogy az útdíj hozza az elvárásokat, különös tekintettel a bevételekre. Mit hozott önöknek?
– A bevallási közreműködői tevékenység díja az útdíj 1,8 százaléka. Jelenleg tízezres nagyságrendű jármű után vallják be az útdíjhasználatot rajtunk keresztül, átlagosan 2000 forint jutalékot képezve. Ez járművenként havonta 125 ezer forint körüli útdíjhasználatot jelent.
 
– A kezdeti káosz után a rendszer […]

tovább

Supply Chain Monitor: Autóflotta-üzemeltetés költséghatékonyan

A szállítmányozó cégek becslése szerint egy fuvar teljesítése közben átlagosan az összes költség felét az üzemanyag emészti fel, de komoly tételt jelent a sofőr munkabére és az e-útdíj is. A kiadások fennmaradó hányada a karbantartási díjakra és egyéb ráfordításokra megy el. A WebEye Magyarország szakértői szerint a költségek akár 20 százalékkal is mérsékelhetőek a korábbinál szervezettebb közlekedéssel, valamint a megfelelő flottakövető szolgáltatás megválasztásával.
A közúti fuvarozás esetén a legjelentősebb költségelem a járművek üzemanyag fogyasztása – vélik egybehangzóan a WebEye Magyarország szállítmányozással […]

tovább

Magyar Közlekedés Online: Harmadával nőtt a GPS-alapú e-útdíj fizetések száma szeptemberben

„Egyre többen választják a fedélzeti egységgel (OBU) történő útdíj-bevallást a viszonylati jeggyel szemben: szeptemberben 34%-kal nőtt a WebEye Magyarországhoz érkező megkeresések száma augusztus hónaphoz képest. A vállalat bevallási közreműködőként azt tapasztalta, hogy tesztidőszak hiányában ugyan nem volt zökkenőmentes a használatarányos e-útdíj magyarországi bevezetése, de mára közel 50 000 fuvarozó regisztrálta járműveit a rendszerbe. (…)”

tovább

Népszabadság Online: Elektronikus útdíj: terjed a műholdas fizetés

„Elérte az 50 ezret az elektronikus útdíjrendszerben műholdas fedélzeti berendezéssel fizető kamionosok száma. Több mint kétszer ennyien azonban még mindig viszonylati jeggyel használják a magyar utakat.”

tovább

Gazdaság TV: Megbízhatóan dübörög az e-Útdíj rendszere

„A nehézkesen indult, és az első napon az állítólagos hackertámadás miatt lehaló e-Útdíj rendszere mára fennakadás nélkül működik. Havi szinten, több, mint tízezer regisztrált felhasználó ötmillió virtuális jegyet vásárol 1,2 milliárdért, csak a WebEye-on keresztül.”

tovább

Gazdaság TV: Megbízhatóan dübörög az e-Útdíj rendszere

Az e-útdíj kezdeti problémáinak javítását követően egyre többen választják a fedélzeti egységekkel történő bevallást a viszonylati jeggyel szemben. Jelenleg több, mint 10.000 regisztrált felhasználó rendezi az úthasználati díjat a WebEye Magyarország rendszerén keresztül, ez havonta mintegy 5 millió virtuális jegytépést jelent. Ezzel párhuzamosan a riasztások száma is harmadára csökkent a kezdeti időszakhoz képest, ami szintén azt támasztja alá, hogy egyre stabilabb és megbízhatóbb a rendszer.
 

tovább

Világgazdaság Online: Felpörgette az ősz az OBU-k iránti keresletet

„Az augusztusihoz képest többszörösére nőtt szeptemberben a használatarányos útdíj bevalláshoz szükséges fedélzeti egységek (OBU) iránti érdeklődés a WebEye Magyarország Kft.-nél – tudtuk meg Bagossy Tamástól, a bevallási közreműködőként is tevékenykedő társaság ügyvezetőjétől. Míg júliusban a fuvarozók szinte válogatás és alaposabb mérlegelés nélkül igyekeztek beszerezni az OBU-kat, addig napjainkra jelentősen konszolidálódott a helyzet, és egyértelműen a magasabb szolgáltatási tartalommal rendelkező eszközöket keresik. (…)”

tovább

Gazdasági Rádió: Három hónappal ezelőtt lépett életbe az e-útdíjrendszer

http://utdij-bevallas.hu/wp-content/uploads/2013/10/bagossy_tamas_gazdasagi_radio.mp3
 
Az e-útdí hazai bevezetése körül a kezdeti időszakban adódtak problémák, ezeket azonban időközben kijavították és mára egyre kevesebb a fennakadás. A rendszerben bevallási közreműködőként részt vevő WebEye Magyarország Kft. ügyvezetője, Bagossy Tamás elmondta: az elmúlt időszakban egyre többen választják a viszonylati jeggyel szemben az OBU-n keresztül történő útdíjfizetést.

tovább